Inauguració de curs

El proper 18 de novembre tindrà lloc l’acte inaugural de curs a La Farga de l’Hospitalet. L’acte començarà a les 12 h i la ponència serà a càrrec d’Ingrid Guardiola amb el títol: “Quan pesa un rostre? Les imatges pròpies en la cultura digital connectada”

Ingrid Guardiola (1980, Girona) és doctora en Humanitats per la Universitat Pompeu Fabra amb una tesi sobre cinema found footage. És professora, assagista, realitzadora i investigadora cultural. Treballa i pensa, sobretot, al voltant del camp audiovisual, cinematogràfic i televisiu, indagant en les relacions socioculturals que s’estableixen entre la cultura, la tecnologia i la societat. El 2017 va estrenar el seu primer llargmetratge documental, Casa de ningú (Boogaloo Films, Open Society Fundations, CCCB). Co-comissària de continguts de l’espai d’assaig audiovisual Soy Cámara, el programa del CCCB, ha col•laborat amb el CCCB en diferents projectes des del 2002 com a Xcèntric, Kosmopolis, NOW, Gandules, NANO, En Guerra… Co-autora del projecte de investigació i realizació audiovisual “La dimensió poc coneguda: pioneres del cinema” des d’on pensa i dona a veure, amb Marta Sureda, la relació entre les dones i el cinema. Ha estat coordinadora i productora del MINIPUT (Mostra de TV de Qualitat) 2002-2018, actualment forma part del seu equip de programació. Professora associada de Comunicació Cultural de la Universitat de Girona, ha impartit classes a la UPF i a diferents màsters i postgraus (UdG, URV, UPF). Coprogramadora del Cinema Truffaut. Ha estat membre del Consell Assessor del Cultura/s i articulista de diversos mitjans. Des del 2016 és membre del Comitè Executiu del Consell de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona i des del gener del 2019 forma part de les comissions de programació del Teatre Lliure. El 2018 va publicar el seu primer assaig, L’ull i la navalla, un assaig sobre el món com a interfície (Premi Assaig Crítica Serra d’Or, 3a edició).

 

En l’acte de inauguració també és mostraran els següents projectes integrats de cicles i treball final d’Estudis Superiors Disseny – ESDAP Catalunya :

ANIMACIÓ: Adrià Mengual “El viatge de Lynx”

ASSISTENT AL PRODUCTE GRÀFIC IMPRÈS: Kiara Sarmiento “RBN”

ESDAP: Georgina Soley “Víctimes del silenci”

FOTOGRAFIA: Meritxell Villalba “Proyecciones”.

GRÀFICA AUDIOVISUAL: Jordi Catasús Salvador “Fertility”. Opening Pause Fest 2019

GRÀFICA PUBLICITÀRIA: Mario Alvarez “SRC”

IL·LUSTRACIÓ: Andre Linares “La sombra de Dora”